България отбелязва един от най-хубавите си празници.Президентът Румен Радев и служебният министър-председател Димитър

...
България отбелязва един от най-хубавите си празници.Президентът Румен Радев и служебният министър-председател Димитър
Коментари Харесай

Радев и Главчев ще участват в честванията за 24 май

България отбелязва един от най-хубавите си празници.

Президентът Румен Радев и служебният министър-председател Димитър Главчев ще вземат участие в формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В 10.30 часа пред постройката на президентската институция президентът ще се причисли към тържественото шествие във връзка празника. От 11.00 часа президентът ще взе участие в формалната гала пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, където ще насочи одобрение и ще сервира цветя на паметника на светите братя, написа novini.bg. 

От 11.40 часа в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ президентът ще прегледа документалната галерия „ Непознатият „ Рибен буквар “, отдадена на 200-годишнината от издаването на първия български всемирски буквар на доктор Петър Берон.

От 18.30 часа в Националния исторически музей в София държавният глава Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Премиерът ще се включи в шествието, което потегля в 10.30 часа от Министерство на образованието и науката. 

В 11 часа министър-председателят Главчев ще участва на тържествения водосвет пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР